Bitcoin – Hvor risikabelt er den institutionelle investors favorit?

Bitcoin har været langt et af markedets bedst mulige aktiver på trods af perioder med stagnation i 2020. I betragtning af den nuværende økonomiske tilstand og den usikkerhed, der er fremherskende, er Bitcoin blevet anset for at være et sted, hvor værdien aktiveres giver lignende monetære metaller som guld hård konkurrence. Dette har også ført til, at institutionelle investorer strømmer ind på markedet for digitale aktiver i løbet af de sidste par år.

Mens den overordnede fortælling stort set er positiv for Bitcoin, kan der være udfordringer, der muligvis skal strækkes ud, hvis dette momentum skulle opretholde sig selv i det lange løb.

Tale om en nylig episode af The Scoop podcast, Martin Green, Co-CIO og administrerende direktør for quant trading firma Cambrian Asset Management, uddybede de udfordringer, som institutionelle investorer står over for, når det kommer til markedet for digitale aktiver. Green bemærkede, at sammenlignet med traditionelle markeder kommer pladsen til krypto og de digitale markeder med en hel del udfordringer og øger risikofaktoren for mange, der ønsker at øge deres porteføljes eksponering for aktiver som Bitcoin. Han sagde,

”Der er mange risici, der er unikke for digitale aktiver, og jeg tror, den første er modpartsrisiko.

Og så er der mange virksomheder, der prøver at opbygge et primært mæglervirksomhed med digitale aktiver med alle tjenesterne, men det findes endnu ikke i digitale aktiver. “

I nyere tid er Bitcoin blevet anset for at være det bedste aktiv for institutionelle investorer. Markedsdata fra Skew viser, at Bitcoin Futures på CME i det forløbne år har set en betydelig stigning med hensyn til åben interesse og volumen. Faktisk så BTC Futures på CME sin OI stige fra $ 86 millioner til et højdepunkt på $ 948 millioner. Under hensyntagen til Greens kommentarer kan det digitale markedsplads, når udfordringerne er løst for institutionelle investorer, muligvis se et endnu større boom.

Ifølge Green vil modpartsrisiko dog fortsat være en stor bekymring for institutionelle investorer, idet ledelsen hævder, at „compliance-risiko eller modpartsrisiko“ aktivt forhindrer institutionelle investorer i at komme ind i rummet og tilføjer, at de to er forbundet med hinanden.

Samtidig argumenterede Green for, at krypto grundlæggende gennemgår en overgangsperiode, som tingene ser ud, og måske ser øget institutionel interesse fremover. I modsætning til den almindelige opfattelse sagde han, at institutionelle investorer, der kommer ind i øjeblikket, gør det i en hastighed, der er meget langsommere, end de fleste i krypto- og digitale aktiverindustrien gerne vil have det. Han konkluderede,

”Jeg vil sige, at den institutionelle interesse potentielt bevæger sig langsommere, end mange i kryptoverdenen vil have det til, men tag ikke fejl, vi gennemgår en overgang helt sikkert fra krypto er en af de ting, som institutionerne betragter som en tredje jernbane . ”